Bel ons: 555-555-5555

Beeldscherm gedraaid graden kantelen


Gedraaid beeldscherm terug kantelen 'Op zijn kop'

Beeldscherm gekanteld 180 graden

Scherm gekanteld 180 graden terugkantelen

Het beeldscherm van je laptop is gekanteld van links of naar rechts. Dit scherm van 90 graden tot 180 graden behoord gewoonlijk 360 graden teruggezet te worden. Hoe doe je je beeldscherm kantelen? 

Het gedraaide beeldscherm terugzetten naar juiste instellingen

Min of meer zijn er 2 oplossingen om het beeldscherm terug te draaien naar oorspronkelijke stand.  De 2 oplossingen beschrijven we 1 voor 1 hieronder.  Wellicht heb je wel eens van sneltoetsen gehoord? 'Ctrl / Alt / Del knopjes' 
    • De snelste oplossing om je beeldscherm terug te draaien is bijna altijd deze optie:  Druk de CTRL / ALT en de pijltoetsen in op het toetsenbord. Begin letterlijk bij CTRL (Ingedrukt gehouden daarna ook de ALT ingedrukt gehouden en daarna 1 van de pijltoetsen op je toetsenbord. Draai je beeldscherm net zo lang tot het op de juist beeld staat zodat je niet op zijn kop meer hoeft te lezen. 
    • De 2e optie gebruik je als je echter geen idee hebt hoe het nu kan komen dat het beeldscherm ineens op zijn kop is gedraaid. Het beeldscherm kantelt in de meeste gevallen op zijn kop door gehaast iets te doen met je toetsenbord maar toch kan het ook gewoon een fout zijn in de instellen van je beeldscherm. Probeer het volgende: Ga naar het startmenu in je onderscherm van je laptop of computer. Selecteer 'Start' waarna je het configuratiescherm selecteert en vervolgens 'Beeldscherm' selecteert. Bij deze instellingen kun je je beeldscherm zo vaak kantelen als je maar wil. Maar 1 x kantelen en je beeldscherm staat weer verdraaid goed.

    Zoektermen: Gekanteld beeldscherm, Beeldscherm zijn kop, Gedraaid scherm 180 graden

    Share by: